Projekt "ZS Komen - Prag" 15-16

praha 2016Ve dnech 19. 4. - 21. 4. 2016 dvacet žáků VIII. A ZŠ Břeclav, Komenského zakončilo práci na projektu „ZS Komen –Prag" třídenním poznávacím pobytem v Praze. V době příprav žáci zpracovávali v hodinách zeměpisu pracovní listyzaměřené na práci s jízdním řádem, v hodinách světa práce referáty k určeným pamětihodnostem hlavního města, v hudební výchově si pověděli o písničkáři Karlu Hašlerovi a naučili se píseň „Po starých zámeckých schodech", kterou pak přímo na schodech zazpívali. V předmětu svět práce se žáci zaměřili na povolání průvodců a během pobytu v Praze si roli turistického průvodce vyzkoušeli naostro a navíc ve světový den průvodců, který připadá na 19. dubna. Svým spolužákům představili vybrané objekty a seznámili je s jejich historií či současným využitím. Program byl velmi pestrý, zajímavý, ale i fyzicky velmi náročný, vždyť během necelých tří dnů zvládli žáci ujít více než 35 kilometrů.

První den vyjeli lanovkou na Petřín, kde navštívili zrcadlové bludiště a rozhlednu, poté sešli na Pražský hrad, tam sledovali výměnu stráží, prohlédli si Zlatou uličku a věž Daliborku. Při večerní procházce Prahou poznali Staroměstské náměstí s orlojem.

Druhý den začal prohlídkou Václavského náměstí, projížďkou lodí po Vltavě a návštěvou muzea Karlova mostu. Odpoledne na žáky čekala prohlídka Národního divadla s průvodcem a vycházka na Vyšehrad a Slavín. Večer shlédli koncert na Křižíkově fontáně „Ceny Gramy".

Třetí den strávili žáci v pražské ZOO. Poslední tečkou za projektem byly v rámci finanční gramotnosti pracovní list k finanční rozvaze a vyúčtování projektu a pracovní list k evaluaci projektu, ze kterého bylo patrno, že byl projekt pro žáky velkým přínosem a velmi si ho užili.

Foto zde

Základní škola Břeclav, Komenského 2,
příspěvková organizace

Od 1. 1. 1996 byla škola na základě rozhodnutí Městského zastupitelstva zřízena příspěvkovou organizací. Pracuje od tohoto data v právní subjektivitě a sama si vede mzdovou a personální agendu.

Kontakty

Úřední deska

  • Zřizovatel školy: Město Břeclav
  • Ředitelka školy: Mgr. Yveta Polanská
  • Plánovaná kapacita: 460 žáků

  • Součástí školy je i školní družina s kapacitou 122 žáků.
  • Celkový počet žáků k 1. 9. 2023 byl 340 žáků.

  • Při škole je od 1. 1. 2006 zřízena Školská rada.
  • Na škole pracuje odborová organizace.
Školský obvod

Školský obvod Základní školy Břeclav, Komenského 2, příspěvkové organizace dle Obecně závazné vyhlášky města Břeclavi č. 1/2019 tvoří ulice: B. Šmerala, Budovatelská, Celnice - středisko služeb, Čs. armády, Dělnická, Dolní Luční, Dyjová, Gagarinova, Hájová, Havlíčkova, Hlavní, Horní Luční, Hraniční, Julia Fučíka, J. Skácela, Komenského, Kovářská, Lesní, Nádražní, Okružní, Osvobození, Polní, Prostřední, Rovnice, Sadová, Slunečná, třída 1. máje (po ulici Lesní), Tylova, Úzká, Záhumní

Přehled nejdůležitějších předpisů, podle nichž povinný subjekt jedná a rozhoduje
  • Zákon č. 561/2004 Sb. o předškolním, základním, středním, vyšším odborném a jiném vzdělávání (školský zákon), v platném znění
  • Zákon č. 500/2004 Sb., správní řád, v platném znění
  • Zákon č. 262/2006 Sb., zákoník práce, v platném znění
  • Vyhláška č. 48/2005 Sb., o základním vzdělávání a některých náležitostech plnění povinné školní docházky, v platném znění
Místo a způsob, jak získat informace
  • osobně, telefonicky, písemně na výše uvedená kontaktní spojení
Místo a způsob, kde lze podat žádost, stížnost nebo jiný podnět a obdržet rozhodnutí
  • sekretariát školy
  • žádost, stížnost nebo jiný podnět lze projednat ústně s ředitelkou školy po předem dohodnutém termínu schůzky
  • žádost, stížnost nebo jiný podnět lze podat i písemně na výše uvedená kontaktní spojení

Dokumenty ke stažení

GDPR

Přístupnost webu

ZŠ Břeclav Komenského