Zápis do 1. třídy - registrace

Vážení rodiče,
před samotným zápisem je nutná elektronická registrace. Pro zápis k povinné školní docházce bude na naší škole využit systém elektronické registrace Bakaláři.
K zápisu je potřebné se zaregistrovat: ZDE (bude spuštěno od 1. 4. 2022 od 8 hodin)
Po provedení registrace a potvrzení registračních údajů dojde k vygenerování pořadového čísla registrace a registračního čísla, pod kterým bude dítě zveřejněno na seznamu přijatých žáků. Zákonnému zástupci přijde potvrzovací e-mail.
Zákonným zástupcům, kteří nemají možnost dítě k zápisu zaregistrovat, nabízíme registraci po telefonu 725 941 454.
Pořadí při elektronické registraci není kritériem přijetí žáka. Registrace nám usnadní administrativu a vztahuje se i na žádost o odklad školní docházky.

Termín zápisu v naší škole je 7. dubna 2022.

Přihlášku k zápisu a Žádost o přijetí zašleme e-mailem zákonnému zástupci, který provedl registraci k zápisu. Vytištěnou a podepsanou přihlášku si přinesete k zápisu. Při registraci si můžete objednat hodinu, kdy se dostavíte k zápisu.
K zápisu si přinesete:
- občanský průkaz zákonného zástupce
- rodný list dítěte
- vyplněnou přihlášku

Rozhodnutí o přijetí dítěte k základnímu vzdělávání nebude rozesíláno, ale bude oznámeno zveřejněním seznamu přijatých uchazečů s výsledkem řízení u každého uchazeče na úřední desce školy, a to:
• na nástěnce umístěné vedle vchodu do ředitelny na červené škole
• na webových stránkách školy
po dobu 15 dnů. Předpokládaný termín zveřejnění seznamu je stanoven na den 31. 4. 2022. Zveřejněním uvedeného seznamu na úřední desce se považují rozhodnutí o přijetí k základnímu vzdělávání za oznámené. Písemnou podobu rozhodnutí si vyzvednete v kanceláři školy nejdříve 4. 5. 2022 v předem dohodnutém termínu a čase. Rozhodnutí o nepřijetí uchazeče k základnímu vzdělávání bude doručeno zákonnému zástupci uchazeče poštovní zásilkou do vlastních rukou.

 Povinná školní docházka
Pro vznik povinnosti začít chodit do školy je rozhodující věk dítěte. Povinná školní docházka začíná počátkem školního roku, který následuje po dni, kdy dítě dosáhne šestého roku věku, pokud mu není povolen odklad školní docházky.
K zápisu do prvního ročníku pro školní rok 2022/2023 se dostaví děti narozené od 1. 9. 2015 do 31. 8. 2016 a děti, kterým byl v roce 2021 povolen odklad školní docházky.

 

Předčasný nástup do 1. ročníku

Dítě, které dosáhne 6 let v době od září do konce června, může být přijato, je-li přiměřeně tělesně i duševně vyspělé a požádá-li o to jeho zákonný zástupce. Podmínkou přijetí je doporučující vyjádření školského poradenského zařízení a odborného lékaře, kterou k žádosti přiloží zákonný zástupce.

Odklad povinné školní docházky

Není-li dítě tělesně nebo duševně přiměřeně vyspělé lze odložit začátek povinné školní docházky o jeden rok. O odkladu školní docházky rozhoduje ředitelka školy na základě písemné žádosti zákonného zástupce dítěte.

O odklad je třeba zažádat v termínu zápisu: 7. 4. 2022 a doručit:

  • Žádost o odklad
  • Doporučení školského poradenského zařízení (PPP nebo SPC)
  • Doporučení odborného lékaře (praktického lékaře) nebo klinického psychologa

Zákonný zástupce dítěte, kterému byl pro loňský školní rok povolen odklad, musí požádat o přijetí k plnění povinné školní docházky.

Základní škola Břeclav, Komenského 2,
příspěvková organizace

Od 1. 1. 1996 byla škola na základě rozhodnutí Městského zastupitelstva zřízena příspěvkovou organizací. Pracuje od tohoto data v právní subjektivitě a sama si vede mzdovou a personální agendu.

Kontakty

Úřední deska

  • Zřizovatel školy: Město Břeclav
  • Ředitelka školy: Mgr. Yveta Polanská
  • Plánovaná kapacita: 460 žáků

  • Součástí školy je i školní družina s kapacitou 122 žáků.
  • Celkový počet žáků k 1. 9. 2023 byl 340 žáků.

  • Při škole je od 1. 1. 2006 zřízena Školská rada.
  • Na škole pracuje odborová organizace.
Školský obvod

Školský obvod Základní školy Břeclav, Komenského 2, příspěvkové organizace dle Obecně závazné vyhlášky města Břeclavi č. 1/2019 tvoří ulice: B. Šmerala, Budovatelská, Celnice - středisko služeb, Čs. armády, Dělnická, Dolní Luční, Dyjová, Gagarinova, Hájová, Havlíčkova, Hlavní, Horní Luční, Hraniční, Julia Fučíka, J. Skácela, Komenského, Kovářská, Lesní, Nádražní, Okružní, Osvobození, Polní, Prostřední, Rovnice, Sadová, Slunečná, třída 1. máje (po ulici Lesní), Tylova, Úzká, Záhumní

Přehled nejdůležitějších předpisů, podle nichž povinný subjekt jedná a rozhoduje
  • Zákon č. 561/2004 Sb. o předškolním, základním, středním, vyšším odborném a jiném vzdělávání (školský zákon), v platném znění
  • Zákon č. 500/2004 Sb., správní řád, v platném znění
  • Zákon č. 262/2006 Sb., zákoník práce, v platném znění
  • Vyhláška č. 48/2005 Sb., o základním vzdělávání a některých náležitostech plnění povinné školní docházky, v platném znění
Místo a způsob, jak získat informace
  • osobně, telefonicky, písemně na výše uvedená kontaktní spojení
Místo a způsob, kde lze podat žádost, stížnost nebo jiný podnět a obdržet rozhodnutí
  • sekretariát školy
  • žádost, stížnost nebo jiný podnět lze projednat ústně s ředitelkou školy po předem dohodnutém termínu schůzky
  • žádost, stížnost nebo jiný podnět lze podat i písemně na výše uvedená kontaktní spojení

Dokumenty ke stažení

GDPR

Přístupnost webu

ZŠ Břeclav Komenského